Trei observatii despre cretinatatea oamenilor de pe Facebook

by CRISTI ROMAN

Mai intai de toate, o precizare: nimic din cele trei observatii de mai jos nu are legatura directa cu mine. Nu am trecut prin asa ceva, insa le-am observat clar in ultimul timp pe Facebook. Si credeam ca mi-am curatat lista de cacaturi. Asadar:

– Din ce in ce mai multi oameni se iau de persoanele care nu sunt la fel de slabe sau in forma ca domniile lor. Daca cineva isi exprima fericirea de a se simti bine indiferent cum arata, automat e luat(a) la misto. I se dedica articole pe siteuri, statusuri pe facebook si voodoo noaptea tarziu. Cata rautate in oamenii astia…Din ce in ce mai prezenta, observ. Oare ce zace in tine, ca om, de trebuie sa te iei de altul care nu e ca tine? In loc sa-ti vezi de fericirea ta, survenita fiindca arati atat de bine, si de slab(a), si de in forma, te iei de altul. Prostie curata. Devii un jihadist fitnessist. E ceva in tine ce nu-ti da pace si, in loc sa recunosti treaba asta si sa ti-o rezolvi, te apuci sa faci misto de altul. Bravo, esti un om adevarat!

– Treaba cu explozia francului elvetian, care este o problema serioasa si grava pentru cei din Romania care au credite in aceasta moneda. In orice stat mai la vest de Romania intervenea guvernul, macar cu declaratii si ceva preocupari pentru a tempera gravitatea, fiind vorba de zeci de mii de persoane. La noi au aparut mistourile legate de cei care au facut credite in franci elvetieni, plus traditionalul si ospitalierul “ce ma bucur pentru prostia ta“. Tu fiind perfect in toate deciziile luate in viata.

– O alta treaba scarboasa pe care am vazut-o in ultimul timp pe facebook este forma actuala, a omului asa-zis modern, de a ucide oameni cu piatra. De data asta oamenii sunt pusi la zidul online, facuti cunoscuti listei de prieteni, prieteni carora le ceri indirect sa dea cu pietre pixelate in acesti oameni. Te-a deranjat un cretin pe blogul tau? Fa-l de rusine in public, arata-l prietenilor tai si pune-i asadar, indirect, sa-l linseze online. Mare diferenta fata de practicile de mult (aproape) apuse? N-as prea crede. Nu poti (nu vrei, etc) sa il futi in gura tu direct, personal, sa-l banezi, sa-l faci si tu cretin? Atunci e simplu: adu-l in piata publica online, arata-l oamenilor, pune-l la zid si roaga-i asadar pe prietenii tai civilizati si drepti sa dea cu pixelii in el. Mare bucurie, probabil ca te simti justitiar si drept.

In rest toate bune ;).