cristiroman.ro

Jurnalist Freelancer – Blogger culinar – Chef

Lonely Day

Cand inca ne mor pe capete fratii, la o saptamana scursa de la tragedia nationala, noi inca nu realizam de ce s-a intamplat asa ceva si de ce alte tragedii se vor mai intampla. Unele mai tacute, altele eruptive. Credul, in primele zile de dupa tragedie, am crezut ca lumea intelege. Am revenit insa iar in pesimismul logic. Cel mai important lucru, inca, in aceste zile si saptamani, este sanatatea fratilor nostri din spitale. Acolo trebuie canalizata energia.

Cinci piese bune

Cinci piese / clipuri care mi-au placut in ultimul timp. Primele doua complet diferite de ultimele trei, insa excelente toate. Nu stiu ce m-as face fara muzica.

Phil Collins – Against All Odds (1984)

Ce mare bucurie pe mine cand descopar cupluri care sunt fericite. Oameni care fie sunt casatoriti, fie pur si simplu sunt impreuna. Si vorbesc, in ambele cazuri, de cuplurile de durata. Adica macar cinci ani impreuna. Cand vad un astfel de cuplu ce are deja in spate o vechime solida si sunt inca ferciti, sunt fericit si eu pentru ei.

Si nu ma refer deloc la cuplurile care afiseaza fortat fericirea, fiindca acolo mai mereu ceva nu e in regula. Vorbesc, pur si simplu, de cuplurile in care fericirea se citeste direct pe chipul lor, pe ceea ce vorbesc, pe cum se comporta, pe ceea ce transmit. Cunosc personal astfel de cupluri. Unele aici, in Dublin, altele in Romania.

Ma bucur de fericirea lor si astept. Astept sa se bucure si altii pentru mine, candva. In ciuda tuturor sanselor.

The One

Unii spun ca The One nu exista. Eu stiu ca exista. The One exista.

Sam Smith – Like I Can

Imi doresc enorm sa petrec macar o astfel de zi candva, in viata asta. Foarte fain.

Trei observatii despre cretinatatea oamenilor de pe Facebook

Mai intai de toate, o precizare: nimic din cele trei observatii de mai jos nu are legatura directa cu mine. Nu am trecut prin asa ceva, insa le-am observat clar in ultimul timp pe Facebook. Si credeam ca mi-am curatat lista de cacaturi. Asadar:

– Din ce in ce mai multi oameni se iau de persoanele care nu sunt la fel de slabe sau in forma ca domniile lor. Daca cineva isi exprima fericirea de a se simti bine indiferent cum arata, automat e luat(a) la misto. I se dedica articole pe siteuri, statusuri pe facebook si voodoo noaptea tarziu. Cata rautate in oamenii astia…Din ce in ce mai prezenta, observ. Oare ce zace in tine, ca om, de trebuie sa te iei de altul care nu e ca tine? In loc sa-ti vezi de fericirea ta, survenita fiindca arati atat de bine, si de slab(a), si de in forma, te iei de altul. Prostie curata. Devii un jihadist fitnessist. E ceva in tine ce nu-ti da pace si, in loc sa recunosti treaba asta si sa ti-o rezolvi, te apuci sa faci misto de altul. Bravo, esti un om adevarat!

– Treaba cu explozia francului elvetian, care este o problema serioasa si grava pentru cei din Romania care au credite in aceasta moneda. In orice stat mai la vest de Romania intervenea guvernul, macar cu declaratii si ceva preocupari pentru a tempera gravitatea, fiind vorba de zeci de mii de persoane. La noi au aparut mistourile legate de cei care au facut credite in franci elvetieni, plus traditionalul si ospitalierul “ce ma bucur pentru prostia ta“. Tu fiind perfect in toate deciziile luate in viata.

– O alta treaba scarboasa pe care am vazut-o in ultimul timp pe facebook este forma actuala, a omului asa-zis modern, de a ucide oameni cu piatra. De data asta oamenii sunt pusi la zidul online, facuti cunoscuti listei de prieteni, prieteni carora le ceri indirect sa dea cu pietre pixelate in acesti oameni. Te-a deranjat un cretin pe blogul tau? Fa-l de rusine in public, arata-l prietenilor tai si pune-i asadar, indirect, sa-l linseze online. Mare diferenta fata de practicile de mult (aproape) apuse? N-as prea crede. Nu poti (nu vrei, etc) sa il futi in gura tu direct, personal, sa-l banezi, sa-l faci si tu cretin? Atunci e simplu: adu-l in piata publica online, arata-l oamenilor, pune-l la zid si roaga-i asadar pe prietenii tai civilizati si drepti sa dea cu pixelii in el. Mare bucurie, probabil ca te simti justitiar si drept.

In rest toate bune ;).