Cine este Cristi Roman

Salut!  Ma numesc Cristi Roman, sunt jurnalist de profesie si chef (bucatar). M-am nascut in 1978 in Bucuresti si am trait si muncit pana in anul 2008 in Romania, iar din martie 2008 m-am stabilit in Dublin, Irlanda. Sunt absolvent de jurnalism in cadrul Facultatii de Jurnalism si Comunicare, Universitatea Bucuresti.

Am inceput munca de jurnalist in 1996, ca reporter sportiv in TVR, iar din 2004 m-am mutat la Gazeta Sporturilor. Am fost pentru o scurta perioada, in 2006, si redactor-sef al publicatiei de IT Xtrem PC.

Din 2008, de cand m-am stabilit in Irlanda, sunt jurnalist independent, colaborator cu Hotnews si Gazeta Sporturilor, in principal, dar si alte articole scrise pentru publicatii online sau offline (Dilema Veche, Adevarul, Romania Libera, FHM, Cotidianul, etc).

In ultimii ani m-am specializat pe jurnalismul culinar iar in 2011 am urmat un curs profesional de gatit in cadrul Dublin Institute of Technology. In prezent, sunt chef (bucatar) intr-un hotel de patru stele din Dublin, dar imi continuu in paralel si activitatea de jurnalist independent.

Gratie muncii de jurnalist am calatorit in peste 30 de tari din lume, fiind corespondent TVR si apoi GSP la diferite competitii sportive mondiale, in frunte cu Jocurile Olimpice Atena 2004.

Ca jurnalist culinar, in 2012 am publicat, impreuna cu websiteul culinar Gustos.ro, primul e-book de calatorii culinare din Romania, downloadat in peste 13.000 de exemplare. Acesta inca poate fi descarcat de AICI.

Pe langa acest website detin din 2010 si Foodblog.ro – care este considerat unul din cele mai cunoscute bloguri culinare din Romania. Foodblog.ro este urmasul fostului meu site culinar, papabun.blogspot.com – considerat de unii drept primul blog culinar romanesc (2006).

Distinctii media: Premiul APTR impreuna cu redactia sport din TVR pentru transmisiunile JO de la Atena 2004.
Nominalizare la Premiul “Tanarul Jurnalist al Anului 2009”, acordat de catre Fundatia Freedom House Romania, pentru un reportaj publicat in Hotnews.ro.
Premiul Gustos.ro oferit pentru cel mai bun blog de cronici de restaurante (2008).

Iti multumesc pentru ca te afli pe cristiroman.ro – un website dedicat informatiilor despre viata si emigrarea in Irlanda, dar si prezentarii muncii mele de jurnalist sau un loc in care imi exprim liber ganduri si idei despre viata de zi cu zi.

 

Ma poti contacta pe aceasta adresa de email. Deobicei raspund in maximum 24 de ore.